Усі використовують кукі, й ми також. Але в інших речах, ми кращі за них. Чесно.

Hello, world!

14.10.2022 р.
#особисте
про що?
Розповідаю, чому ми так тягнули з оновленням сайту, анонсую зміни, ділюся подальшими планами, та вірю в майбутнє
Привіт, мене звуть Сергій і я алкоголік і я приділяю занадто багато уваги дрібницям, тому цей пост легко міг би бути рекордсменом з кількості правок та варіантів вступної промови, але в процесі написання я зрозумів, що сьогодні ще не зможу написати того, що ми усі хочемо прочитати. Проте, свою справу робити варто, тому розповім що у нас тут нового, що ми хотіли, та що ми плануємо зробити найближчим часом.
Що змінилося?
По-перше, мова. Майже півторарічний буремний шлях до сайту державною обумовлено виключно тим, що ми хотіли радикальне оновлення сайту, а не простий переклад. На жаль, нам це не вдалось, але про це пізніше.

У нас з'явилися нові розділи, такі як "Блог" та "Сервіс і моддинг". У першому ти зараз знаходишся й у нас є плани розвивати цей розділ, наповнювати його оглядами пристроїв, компонентів, новинами магазина, та особистими речами, які я чомусь вважаю буде цікаво комусь читати. Отже, подивимось, час покаже. Розділ "Сервіс і моддінг" дозволяю заощадити час, та прикинути вартість моддингу або зробити заявку на сервісне обслуговування або ремонт клавіатури, минаючи крок попереднього спілкування з менеджером.

Мінорних змін отримали розділи в магазині, з'явився розділ зі знижками та B-stock товарами.

Тимчасово вимкнено розділ "Передзамовлення". Ну, тому що які зараз передзамовлення? Але, якщо ти з нами не згоден, внизу є коментарі (до речі, ще одно нововведення), можеш обуритися там.
Що ми хотіли?
Як вже було написано вище, ми не хотіли просто перекласти сайт, ми хотіли принципово нове рішення, яке буде більш гнучке, автономне, та комфортне для користувачів з обох сторін. Так сталося, що сайт переріс себе значно швидше, ніж планувалось, і ми почали пошуки варіантів ще на початку минулого року. Ми зіткнулися з системою, або парадигмою, називайте як хочете, якщо ти кажеш розробнику, що тобі не потрібен generic інтернет-магазин, який виглядає як сотні інших інтернет-магазинів, ти не хочеш писати людям мейл, що у них залишився покинутий кошик, та не будеш їм передзвонювати через 30 наносекунд після того, як вони залишать свій телефон і взагалі, ми не таскаємо наших клієнтів через воронки продаж, то на тебе дивляться, як на ідіота. Звісно, для когось результат це місячний звіт, кількість заявок тощо... Але у Funkeys декілько інші показники гарно виконаної роботи. Це може бути повідомлення в другої години ночі від замовника "блін, це саме то, що я шукав, дякую вам, хлопці!". Це може бути повторне замовлення такої самої клавіатури, тому що перша так сподобалась, що він замовляє таку саму для свого батька. Або лист на пошту, приблизно такого змісту: "пів року тому замовляв у вас клавіатуру, з нею все в порядку, просто хочу подякувати за рекомендації". Те, що люди писали нам, що тікаючи від небезпеки вони були вимушені залишати свої клавіатури вдома і дуже за ними сумують, означає для нас набагато більше, ніж синтетичні показники.

Long story short, ми витратили купу грошей, втратили ще більше часу, нервів в нас взагалі не було з самого початку і в результаті знову власноруч займалися власним сайтом та вимушені миритися з обмеженнями поточної платформи. Але, я переконаний в правильності нашого ставлення до клієнтів і впевнений, що само ви і є нашими найбільшими дивідендами.

Що буде?
Нарешті, ми чекаємо перше поповнення асортименту клавіатур. Першими у списку йдуть Keychron. 10 моделей, майже 50 варіантів, літери K, V та Q. Повнорозмірні, TKL, 75%, 60%, з хотсвапом, без хотсвапа, з алюмінієм та без, RGB та White LED, а також підставки та кейкапи. Дуже сподіваємось отримати їх протягом місяця.
Наступні будуть Leopold та Ducky, але поки без строків. З іншими брендами ситуація складніша і ніякої конкретики наразі нема.
Також, дуже скоро потужно поповнимо асортимент свічей. Без подробиць, лише три слова: Gateron, Tecsee, JWICK.

Новина, яку оцінять наші клієнти, які вимушені були переїхати до Польщі, або там і були, але завжди мріяли про це. Funkeys.pl незабаром. Все як ти любиш, але в злотих, та по-польськи.

Оновлення сайту, яке ми таки налаштовані зробить. Насправді більшість роботи вже виконана, але нам бракує досвіду, щоб все вірно зібрати. Якщо ти знаєш чому лагає сайт на WP, якій дроплет обрати, та як розгорнути бекап з іншого домену, то натискай сюди, ти нам потрібен!

І останнє, але дуже важливе для нас. Настане день і ми відкриємо шоурум, який був вже готовий до зустрічі з тобою. До речі, на фото вгорі саме його фрагмент.